Søndagsjokoladekake – en oppskrift

Etter en helg på hytta, er det godt å komme tidlig hjem, og raide skap og skuffer for å se hva som kan bli dagens middag og kanskje til og med en søndagsdessert. Vi fikk lyst på sjokoladekake, og med ganske velfylte skuffer, fant jeg en oppskrift, modererte den etter egne ingredienser og resultatet ble veldig bra. Her kommer oppskriften.

Søndagssjokoladekake

4 egg
250 gr sukker
250 gr smør
100 gr kokesjokolade
5 dl hvetemel
2 ts vaniljesukker
3 ts bakepulver
1 dl melk

Pisk egg og sukker til eggedosis. Samtidig smelter du smør og kokesjokolade og avkjøler det litt. Bland det tørre. Tilsett det tørre og sjokoladesmør vekselsvis. Til slutt tilsettes melk. Røren helles i en rund form på 24 cm. Stekes på 175 grader i ca. 45 minutter.

Enhver god sjokoladekake trenger det lille ekstra på toppen. Her ble redningen rester av den andre kokesjokoladeplata (ca 60 gram) og ca 60 gram smør som jeg smeltet. Hadde oppi ca 100 gram melis og litt espresso til passe konsistens.

20140202-211607.jpg

This entry was posted in Mat for store og små mager. Bookmark the permalink.

3 Responses to Søndagsjokoladekake – en oppskrift

  1. Un important remerciement à l’admin du blog

  2. Cet article est rempli de jolis conseils

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Please leave these two fields as-is:

Protected by Invisible Defender. Showed 403 to 233 701 bad guys.